НАЧАЛО

Blogs frontpage » ОСНОВНА » класически партии с по два часа контрола на играч
класически партии с по два часа контрола на играч
Написано:от RAD

     В тази статия ще отразим участието на СКИ „ Пираните“ в Дъражвното отборно първенство по шахмат, което се проведе в град Плодив в периода 03-05 ноември 2022г,, благодарение на СКХЗУ „Изгрев“ и неговия Председател Хасмик Вартанян. Все пак с едно отклонение. Трябва да отбележим, че историята незапочва от създаването на ФСХЗУ и нейния председател (завършил специалност история в СУ „Климент Охридски ). Имало е много Държавни Съюзни отборни първенства и то истински. Да напомним класически партии с по два часа контрола на играч и възможност за отлагане с още един час. Някой слънчев ден това може да се случи, при условие че УС на ФСХЗУ и нейния Председател се поучат от провеждането на състезания по шахмат на ниво Световни. Европейски и Олимпиади за хора със зрителни увреждания. И една забележка за в бъдеще независимо как ще ги наречете тези турнири, не ги обявявайте, като първи защото това не е вярно.

И така отбора на СКИ „Пираните“ бе в състав – Радослав Тошев, Николай Димитров, Радко Диков и Пламен Бакърджиев. Крайния резултат относно класирането на отбора не е добър, но не е и лош пето място с пет мач точки. Две победи една равна и четри загуби. Все пак конкуренцията беше голяма от осем отбора. За следващото ДОП ще трябва по добра подготовка. Ето и повече подробности:

Първенството беше открито от Георги Титюков - заместник кмет на Община Пловдив и Добромир Удрев - представител на ФСХЗУ.

Участват 8 отбора от 8 клуба. Всеки отбор е съставен от 4 картотекирани състезатели.

Ето и кои се класираха в призовата тройка:

1. СКЛУ "Изгрев" - Пловдив;

2. СК "Туида" - Сливен;

3. СКИ "Витоша" - София.

В награждаването участваха Хасмик Вартанян - председател на Изгрев - Пловдив и Теодора Николаева - управител на хотел "Интелкооп".

В знак на благодарност бяха връчени благодарствени плакети на г-н Титюков и г-жа Николаева.